“Naša borba protiv svake vrste terorističkih prijetnji i njihovih podržavalaca će se nastaviti odlučno, istrajno i višedimenzionalno”, rekao je Erdogan.        Foto: AA

Povodom terorističkog napada na TUSAS, jednu od vodećih organizacija odbrambene industrije Turkiye, predsjednik Erdogan izjavio je da napad predstavlja podmukli udar na sigurnost zemlje, mir naroda i odbrambene inicijative koje su simbol ideala “Potpuno nezavisne Turkiye”.

Erdogan je izjavio: “Neka naš narod zna da će prljave ruke koje se pružaju prema Turkiye biti slomljene; nijedna organizacija, nijedna teroristička grupa, nijedan izvor zla koji napada našu sigurnost neće ostvariti svoje ciljeve.”

Predsjednik Turkiye je podsjetio da će se borba protiv svake vrste terorističkih prijetnji i njihovih podržavalaca nastaviti odlučno, istrajno i višedimenzionalno.

“Molimo se Allahu da podari milost našoj braći, šehidima u ovom podmuklom terorističkom napadu, i želimo brz oporavak našim ranjenima”, rekao je Erdogan.

Erdogan je uputio želje za brz oporavak posvećenim radnicima TUSAS-a, koji su ponos odbrambene industrije, kao i turskom narodu.

TRT Balkan / agencije