Na sigurnosnom sastanku održanom pod predsjedavanjem turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Istanbulu detaljno se razgovaralo o terorističkom napadu.     

Na sigurnosnom sastanku održanom pod predsjedavanjem turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Istanbulu detaljno se razgovaralo o terorističkom napadu na sjedište Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Ankari i koracima koji su poduzeti i koji će biti poduzeti u borbi protiv terorizma.

Na sastanku je naglašeno da će se borba protiv terorizma nastaviti odlučno, da će se nastaviti požrtvovni napori za Turkiye bez terorizma, te da se nikada neće dopustiti uspostava "terorističke države" oko njenih granica.

Sastanku su prisustvovali ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, ministar nacionalne odbrane Yasar Guler, ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya, načelnik Generalštaba general Metin Gurak, predsjednik MIT-a Ibrahim Kalin, direktor Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, šef odbrambene industrije Haluk Gorgun, glavni savjetnik za vanjsku politiku i sigurnost predsjednika Akif Cagatay Kilic i zamjenik predsjednika i portparol stranke AK Parti Omer Celik.

Yerlikaya je objavio da su neutralizirani teroristi odgovorni za napad identificirani kao članovi terorističke organizacije PKK.

TRT Balkan / agencije