Govoreći na sastanku parlamentarne grupe vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, Erdogan je najavio da će Turkiye nastaviti štititi i podržavati tursku manjinu u Zapadnoj Trakiji.            Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da njegova zemlja pomno prati sve poteze Grčke i da intervenira po potrebi.

Govoreći na sastanku parlamentarne grupe vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, Erdogan je najavio da će Turkiye nastaviti štititi i podržavati tursku manjinu u Zapadnoj Trakiji.

“Nastojimo da poboljšamo naše prijateljstvo sa svim zemljama i povećamo broj naših prijatelja. Ne odbijamo nijednu ruku koja je ispružena za rukovanje“, poručio je Erdogan.

Što se tiče prošlosedmičnog Moody'sovog poboljšanja rejtinga Turkiye, Erdogan je rekao da je to korak koji je napravljen sa zakašnjenjem od 11 godina jer Turkiye ima mnogo veći ekonomski kapacitet od stopa koje joj daje ta rejting kuća.

Moody's je u petak objavio da je povisio dugoročni rejting Turkiye u stranoj i domaćoj valuti i viši neobezbijeđeni rejting u stranoj valuti sa B3 na B1.

Globalna rejting agencija kaže da su izgledi i dalje pozitivni.

TRT Balkan / agencije