“Ovo je najvažniji razlog našeg uspjeha na svim izborima“, dodao je Erdogan.         Foto: AA

Turski predsjednik i lider AK partije Recep Tayyip Erdogan objavio je prigodnu video poruku povodom 22. godišnjice osnivanja vladajuće AK partije.

Istakao je da je AK partija formirana s ciljem da služi državi i naciji kao politički pokret, nastao iz srca samog naroda.

Dodao je da su u politički život stupili sa željom i obećanjem da u "Turkiye više ništa neće biti kao prije".

Podsjetio je da je AK partija prethodnih godina bila prva na svim izborima u državi, te izrazio zahvalnost svakom pripadniku turske nacije, koji je, kako je rekao, uvijek stajao uz borbu i misiju AK partije da služi cijeloj Turkiye.

Erdogan je također istakao da je AK ​​partija svih proteklih godina realizovala brojne važne projekte širom Turkiye kojima su povećali blagostanje građana.

“Ovo je najvažniji razlog našeg uspjeha na svim izborima“, dodao je Erdogan.

Podsjetio je da se Turkiye bori sa terorističkim organizacijama, poput PKK-a, FETO-a i ISIS-a.

"Također smo znali za podle igre protiv naše ekonomije od krugova koji nisu mogli politički da nas kontrolišu i da zavade ljude u zemlji jedne protiv drugih. Zahvaljujući Allahovoj pomoći i jedinstvu i solidarnosti našeg naroda, mi smo sve ove testove položili čiste savjesti", kazao je Erdogan.

Dodao je da su i dalje izloženi raznim nasrtajima i testovima.

"Suočavamo se sa izazovima, ali hvala Bogu, imamo mnogo veće mogućnosti pred nama. Turkiye, koja je uspješno položila toliko mnogo testova, niko neće moći poremetiti nekim prolaznim planovima, skrenuti je sa njenog kursa i zaustaviti njene aktivnosti", naglasio je Erdogan u poruci.

AK partija je osnovana 14. avgusta 2001. godine.

TRT Balkan / agencije