Sve dok se ne petljate s nama u Egeju, mi se nećemo petljati s vama", rekao je Erdogan na ceremoniji u Antaliji.     Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da njegova zemlja nema problema s Grčkom sve dok Grci ne izazivaju probleme u Egejskom moru.

"Ispalili smo Tayfun (Typhoon). Koliki je domet Tayfuna? To je 561 kilometar. Što su Grci učinili? Upleli su se u napad. Novine su odmah napravile naslove 'Pogodit će Atinu'. Mi nemamo takav problem sve dok se ne petljate s nama u Egejskoj regiji. Sve dok se ne petljate s nama u Egeju, mi se nećemo petljati s vama", rekao je Erdogan na ceremoniji u Antaliji.

Turkiye je u oktobru testirala svoju balističku raketu kratkog dometa Tayfun (Typhoon). Projektil može pogoditi cilj na udaljenosti od 561 kilometar za 456 sekundi.

Erdogan je pozdravio razvoj domaće odbrambene industrije, rekavši da joj svaka zemlja zavidi na borbenoj letjelici Bayraktar TB2 i bespilotnom borbenom avionu Kizilelma.

Turkiye je članica NATO-a više od 70 godina i upozorava na opetovane provokativne radnje i retoriku Grčke u regiji posljednjih mjeseci, uključujući naoružavanje otoka u blizini turskih obala koji su demilitarizirani prema ugovornim obvezama. Ankara smatra da takvi potezi osujećuju njezine dobronamjerne napore za mir.

TRT Balkan / agencije