Naglasio je da stranka bez diskriminacije prihvaća svih 85 miliona građana Turkiye.     Foto: AA

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan u četvrtak je ponovo potvrdio svoju posvećenost radu za "prosperitetnu i jaku" Turkiye.

"Ispunićemo naše obećanje našoj naciji tako što ćemo izgraditi prosperitetnu, uglednu, jaku i miroljubivu Turkiye u svakom aspektu tokom perioda našeg predsjedavanja", rekao je Erdogan na događaju povodom 22. godišnjice osnivanja Partije pravde i razvoja (AK Partija).

Osnovana 14. avgusta 2001. godine, stranka je došla na političku scenu pod vodstvom Erdogana, koji je postao premijer 2003. godine, a od 2014. je predsjednik Republike Turkiye.

"Sa motom 'Ništa više neće biti isto', ostavljamo za sobom još jednu prekretnicu na blagoslovljenom putu koji smo započeli prije 22 godine", rekao je on.

Naglasio je da stranka bez diskriminacije prihvaća svih 85 miliona građana Turkiye.

"Za 100. godišnjicu Republike Turkiye, našoj zemlji priliči samo prvorazredna demokratija, ekonomija i prvoklasna budućnost", rekao je Erdogan.

Nakon majskih izbora, AK Partija se pojavila kao glavna stranka u parlamentu, dobivši 268 mjesta.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore 2024. koji će se održati u martu, Erdogan je rekao da će nacija štititi budućnost na isti način na koji je to činila na izborima u maju.

TRT Balkan / agencije