Erdogan je gostovao u zajedničkom programu uživo koji je emitovalo više turskih televizija, a tom prilikom je govorio o borbi protiv terorizma.     Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je Obavještajna služba Turkiye (MIT) uspješnom operacijom u Siriji neutralizirala takozvanog vođu terorista Daesha/ ISIS-a Abu al-Hussein al-Qurashija.

Erdogan je gostovao u zajedničkom programu uživo koji je emitovalo više turskih televizija, a tom prilikom je govorio o borbi protiv terorizma.

Rekao je kako želi podijeliti s javnošću jednu vijest koja potvrđuje da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv terorizma.

"Naša Nacionalna obavještajna služba (MIT) već duže vrijeme prati takozvanog vođu Daesha/ ISIS-a, kodnog imena Abu Hussein al Qurashi. Ova osoba je jučer neutralizirana operacijom koju je izvela naša Nacionalna obavještajna organizacija u Siriji", rekao je Erdogan.

Podvukao je da će njegova zemlja nastaviti borbu protiv svake vrste terorizma, bez pravljenja ikakvih razlika.

"Kada SAD neutralizira šefove ISIS-a ove vrste, šefove terorističkih organizacija, oni dižu svijet na noge. Evo, sada smo neutralizirali ne jednog, ne dva, ne tri, mnoštvo terorista povezanih s ISIS-om. Neutralizirali smo također mnoštvo terorista povezanih s PKK", dodao je Erdogan.

TRT Balkan / agencije