Turski lider se osvrnuo na frustrirajuće napore Terorističke organizacije Fetullah (FETO) da stekne uporište u Albaniji, izrazivši uvjerenje da će ta balkanska zemlja nastaviti raditi na eliminaciji strukture te grupe u svom obrazovnom, zdravstvenom i vjerskom sektoru.     Foto: AA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao sa albanskim premijerom Edijem Ramom o bilateralnim odnosima i regionalnim i globalnim pitanjima, saopštila je Direkcija za komunikacije Turkiye.

Erdogan je u četvrtak rekao da su odnosi Turkiye i Albanije na naprednom nivou i da će saradnja odbrambene industrije biti dodatno ojačana kroz komercijalne, ekonomske i vojne kontakte.

Turski lider se osvrnuo na frustrirajuće napore Terorističke organizacije Fetullah (FETO) da stekne uporište u Albaniji, izrazivši uvjerenje da će ta balkanska zemlja nastaviti raditi na eliminaciji strukture te grupe u svom obrazovnom, zdravstvenom i vjerskom sektoru.

FETO i njen lider sa sjedištem u SAD-u Fethullah Gulen organizirali su poraženi puč 2016. u Turkiye, u kojem su ubijene 252 osobe, a ranjeno 2.734.

Ankara također optužuje FETO da stoji iza dugotrajne kampanje za rušenje države kroz infiltraciju turskih institucija, posebno vojske, policije i pravosuđa.​​​​​

TRT Balkan / agencije