"Program je organizovan u cilju promocije Instituta, njegovih aktivnosti, te bogate turske kulture, kuhinje i umjetnosti", kazali su iz Instituta.     Foto: AA

Institut ”Yunus Emre” Sarajevo u utorak 26. septembra održao je cjelodnevni program pod nazivom "Dan otvorenih vrata".

"Program je organizovan u cilju promocije Instituta, njegovih aktivnosti, te bogate turske kulture, kuhinje i umjetnosti", kazali su iz Instituta ”Yunus Emre” Sarajevo, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Osmišljen je bogat sadržaj za sve učesnike različitih uzrasti kao što su radionica za bojenje, drveni print, različita sportska takmičenja uz prigodne nagrade, karaoke, takmičenje u općem znanju.

Također, u sklopu obilježavanja Evropskog dana jezika svi prisutni imali su priliku prisustvovati oglednom času te se upoznati sa osnovama turskog jezika, naučiti predstavljanje, osnovne riječi i pozdrave.

Pored toga, svi gosti imali su priliku probati neke od okusa čarobne turske kuhinje, baklavu, lokum i naravno neizostavni turski čaj.

U popodnevnim satima organizovana je radionica sa kaligrafom Abdulhakom Hadžimejlićem. U 19 sati na programu je bilo filmsko veče uz romantičnu komediju ”Ne pričaj mi priče”.

TRT Balkan / agencije