Autobus iz Albanije prevrnuo se u Hrvatskoj, jedna osoba poginula      Foto: HINA Arhiva

U prevrtanju autobusa albanskih registarskih tablica u subotu navečer na autocesti kod čvora Brinje, na sjeverozapadu Hrvatske, poginula je jedna osoba, a više je povrijeđeno, objavila je lokalna policija.

"Sinoć oko 23.40 sata na autocesti A-1, u smjeru sjevera, kod čvora Brinje, došlo je do prometne nesreće. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji albanski državljanin upravljao autobusom albanskih nacionalnih oznaka i iz za sada neutvrđenog razloga skrenuo udesno, udario u ogradu i prevrnuo se na lijevi bok", objavila je ličko-senjska policijska uprava.

Policija je prije izvijestila da je pri prevrtanju autobusa poginuo 41-godišnji državljanin Albanije, a Hina saznaje da je još jedna osoba u kritičnom stanju, dok se ostali dobro oporavljaju u bolnicama u Ogulinu i Karlovcu.

Direktor ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je Hini da je jedna pacijentica starije životne dobi životno ugrožena, te su prognoze za njeno stanje teške. Kod dvojice putnika povrede su također teške, oni su na odjelu hirurgije, ali im je stanje bolje, dok je četvrta osoba koja se kod njih liječi mlađa ženska osoba koja je zadobila lakše povrede.

U karlovačkoj je bolnici pet pacijenata iz te saobraćajne nesreće, svi su stabilno.

Kako je Hini rekla direktorica bolnice Ivana Kovačić, tokom jutarnje vizite utvrđeno je da se stanje od noćas nikome nije pogoršalo, te da se dobro oporavljaju, na odjelu traumatologije i abdominalne hirurgije.

Svih petero su albanski državljani, svi stariji od 50 godina.

U autobusu je bilo devet putnika i jedan vozač.

TRT Balkan / agencije