Altun je naglasio da njegova zemlja za eliminaciju terorističkih prijetnji vodi borbu protiv svih terorističkih grupa.     Foto: AA

Šef Direkcije za komunikacije pri Predsjedništvu Republike Turkiye Fahrettin Altun izjavio je da će se Turkiye i dalje odlučno boriti protiv svih terorističkih organizacija, uključujući PKK, ISIS i FETO.

“Turkiye se suočila sa mnogim prijetnjama koje su ciljale na njenu nacionalnu sigurnost, stabilnost i demokratiju“, rekao je Altun na panelu “Vizija Velike Turkiye“ koji je održan u Ankari.

Altun je naglasio da njegova zemlja za eliminaciju terorističkih prijetnji vodi borbu protiv svih terorističkih grupa, uključujući i PYD/YPG, koji je sirijski ogranak PKK-a.

“Turkiye nikada neće praviti kompromise u borbi protiv terorizma“, poručio je Altun.

On je dalje kazao da je takvom borbom protiv terorizma Turkiye također doprinijela regionalnoj i globalnoj stabilnosti.

“Mi demonstriramo ovu stabilizirajuću moć u mnogim regionalnim i globalnim pitanjima, posebno u ratu Rusije i Ukrajine“ rekao je Altun, dodajući da Turkiye nikada neće ugroziti svoj nepokolebljivi stav.

Altun je također rekao da Turkiye ne razmišlja o budućnosti odvojenoj od turkijskog svijeta sa kojim dijeli zajedničku istoriju i kulturu.

“Vidjeli smo da saradnja i solidarnost koju ispoljavamo među sobom ne samo da nas čini jačima, već i doprinosi razvijanju zajedničkog otpora prema izazovima sa kojima se suočavamo na regionalnom i globalnom nivou“, dodao je Altun.

On je također kazao da današnji uslovi, regionalna i globalna situacija dodatno ukazuju na važnost zaštite bratstva i prijateljstva.

“Zajedno ćemo prenositi svoj identitet, kulturu i vrijednosti koje nas čine onim što jesmo“, zaključio je Altun.

TRT Balkan / agencije