Prema njegovim riječima jedno od najvažnijih pitanja na koje se Direkcija fokusirala je Gaza.       Foto: AA

Direktor Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turkiye Fahrettin Altun izjavio je da će istrajati u otkrivanju propagandnih i dezinformacionih metoda koje koristi Izrael da racionalizuje svoje djelovanje u Pojasu Gaze, gdje je ubio više od 26.000 ljudi.

"Bez obzira na metode koje su počinioci koristili da prikriju svoja gnusna djela, mi ćemo skrenuti pažnju svjetske javnosti na njih", rekao je Fahrettin Altun na sastanku u Ankari fokusiranom na procjenu dostignuća Direkcije u 2023. godini i viziju u 2024.

"Aktivno se borimo za objavljivanje realnosti rata u Gazi od 7. oktobra. Kao dio ove borbe, koordinišemo aktivnosti novinara u regiji i informišemo nacionalno i međunarodno javno mnijenje o izraelskim zločinima protiv čovječnosti”, rekao je Altun.

Prema njegovim riječima jedno od najvažnijih pitanja na koje se Direkcija fokusirala je Gaza, te naveo inicijative na kojima je radila, uključujući Aamit "Jedno srce za Palestinu“ čiji je domaćin bila prva dama Emine Erdogan i izložbu "Bulletproof Dreams“ u Istanbulu.

U objavi na društvenoj mreži X, naveo je da Direkcija za komunikacije nastavlja neumorno raditi na kreiranju komunikacijske strategije Turkiye, jačanju brenda zemlje i nastavku borbe za istinu protiv dezinformacija.

TRT Balkan / agencije