Naglasio je da brutalnost koju provodi Izrael neće proći nekažnjeno, već će Izrael prije ili kasnije snositi odgovornost za ove zločine.           Foto: AA 

Na svom X nalogu Altun je podsjetio da Izrael već godinu dana vrši napade na Gazu pred očima cijelog svijeta. Izvodi masakre civila, nevinih, zdravstvenih radnika i novinara, gotovo slijepo, ne poštujući zakon, principe, moral i granice.

„Ova brutalnost, koja plaši oči i slama srca, ranjava zajedničku savjest čovječanstva. Izrael, koji od 7. oktobra 2023. čini genocid i sprečava ljude da ostvare svoje osnovne potrebe, ubio je u tom procesu gotovo 50 hiljada Palestinaca.“

Naglasio je da ova brutalnost koju provodi Izrael neće proći nekažnjeno, već će Izrael prije ili kasnije snositi odgovornost za ove zločine.

Još jednom obilježavamo sjećanje na Palestince koji su izgubili živote u izraelskom genocidu u Gazi, osuđujemo ovaj genocid, koji je zauzeo svoje mjesto na sramnim stranicama historije.

Fahrettin Altun, šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turkiye

Altun je pozvao i međunarodnu zajednicu da digne više glasova protiv Izraela, te dodao da će pod vodstvom predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana nastaviti stajati uz nevine ljude i protiv ugnjetavanja.

TRT Balkan / agencije