Direktor za komunikacije Turkiye Fahrettin Altun na 3. međunarodnom simpoziju komunikacionih nauka (ICOMS), organizovanom u saradnji s Univerzitetom Sakarya.       Foto: AA

Izrael provodi "prljavu kampanju dezinformacija" istovremeno s masakrima koje nastavlja "činjenjem otvorenih ratnih zločina", rekao je direktor za komunikacije Turkiye Fahrettin Altun.

Altun je u ponedjeljak prisustvovao 3. međunarodnom simpozijumu komunikacijskih nauka (ICOMS) koji su organizovali Univerzitet Sakarya i TUBITAK.

"Izrael čini ratne zločine pred očima cijelog svijeta. I pokazuje najružnije i najbrutalnije primjere fašizma i rasističkog imperijalizma", rekao je direktor komunikacija.

Altun je naveo da Izrael "pokušava legitimizirati i učiniti nevidljivim svoje masakre" palestinske i gazanske djece, žena, muškaraca, staraca, novinara, zdravstvenih radnika, ukratko, nedužnih ljudi, "kroz sistematske kampanje dezinformacija".

Ali oni bi trebali znati da mi vrlo dobro znamo koji akteri pokušavaju provesti koje prljave planove kako u Gazi, tako i u Palestini i na našoj bližnoj geografiji i mi smo odlučni da se borimo protiv njih do kraja", dodao je.

"Ubice koje bljuju smrt u Gazi će odgovarati."

“Kao što su osuđeni u javnoj svijesti, osudit će ih i pravi sudovi kada se uspostavi poredak globalne pravde”, rekao je Altun.

Napetost raste širom palestinskih teritorija usred izraelske vojne ofanzive na Gazu, nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Više od 11.100 Palestinaca je ubijeno, uključujući više od 8.000 djece i žena, u izraelskim zračnim i kopnenim napadima na Gazu od prošlog mjeseca.

Prema zvaničnim podacima, broj poginulih u Izraelu iznosi blizu 1.200.

TRT Balkan