Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma i Ministarstva trgovine, čiji je domaćin Općina Izmir, uz podršku TURSAB-a i u partnerstvu sa IZFAS i TURSAB Fuarcilik.              Foto: AA

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu i promovisala turističku destinaciju Sarajeva i Bosne i Hercegovine na sajmu TTI Izmir u Turkiye.

"Na 17. sajmu turizma u Izmiru, zajedno smo nastupili sa hotelima Hills i Hollywood, te turističkim agencijama Devim Tours i Elengance Tours, te smo tokom tri dana sajamske promocije ostvarili nove poslovne kontakte i dogovore, u cilju jačanja našeg turističkog sektora", saopšteno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Dodaje se da je Turkiye izuzetno važno turističko tržište, a posljednji statistički podaci pokazuju da su turisti iz te zemlje najbrojniji u Kantonu Sarajevo, te je važno što bolje upoznati njihove želje i očekivanja, te im prilagoditi turističku ponudu.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma i Ministarstva trgovine, čiji je domaćin Općina Izmir, uz podršku TURSAB-a i u partnerstvu sa IZFAS i TURSAB Fuarcilik.

"Na sajmu TTI Izmir, učestvovali su predstavnici iz brojnih institucija i sektora poput ministarstava, guvernera, općina, privrednih komora, turističkih agencija, turoperatora, turističkih ureda, hotela i smještajnih kapaciteta, avio kompanija, turistički transport, putničke tehnologije…", navodi se u saopštenju.

TRT Balkan / agencije