Vučić ugostio odbojkašice Srbije, vicešampionke Evrope

Vučić ugostio odbojkašice Srbije, vicešampionke Evrope

Vučić je naglasio da Srbija nikada nije imala bolju generaciju u sportu.
Srpske odbojkašice u nedjelju večer su u finalu u Briselu posle velike borbe poražene od Turkiye 3:2.          Foto: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je u ponedjeljak žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je na šampionatu Evrope osvojila srebrnu medalju.

Srpske odbojkašice u nedjelju večer su u finalu u Briselu posle velike borbe poražene od Turkiye 3:2.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

"Pre svega želim da se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da nas ugostite, mi smo ovde već kao kod kuće, doduše ne sa najsajnijim odličjem ovog puta, ali mislim da ne treba da budemo tužne koliko jesmo, jer biti u dve ekipe u Evropi nije neuspeh", rekla je kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića.

Ona je u ime tima poklonila predsedniku Vučiću belgijske čokoladice, kako je rekla, jer su prethodno poklanjele i dresove i lopte, a Vučić se našalio kako su čokoladice jedino slatko što je dobio iz Brisela.

"Još jednom hvala svima na podršci, osećali smo je od svih naših ljudi, u zemlji, ali i iz dijaspore", zaključila je Ognjenovićeva.

Vučić odbojkašicama: Beskajno vam hvala, cela zemlja je ponosna na vas

Predsednik Srbije je najavio i povećanje nagradnog fonda za najuspešnije srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu i da će podići nagradu na 100.000 evra za zlato, a može se desiti i 200.000.

"Beskrajno smo zahvalni i ponosni kada dignete zastavu Srbije, što se borite uz prelepi osmeh za našu zemlju, što bodrite našu zemlju i ne seirite zbog nečijeg poraza", rekao je Vučić na prijemu upriličenom povodom dočeka odbojkašica koje su na Evropskom prvenstvu osvojile srebro.

Predsednik je naglasio da svaka od njih mora da zna da je cela zemlja bila uz njih.

"Svi su bili uz vas od Sjenice do Novog Pazara, Kikinde, Subotice i Sombora, od Vranja i Pirtota preko Loznice do Šida i Bačke Palanke. Svi su bili uz vas i svuda gde živi naš narod u Crnoj Gori, Republici Srpskoj...na prostorima bivše Jugoslavije", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da Srbija nikada nije imala bolju generaciju u sportu.

"Vi ste donele našoj zemlji najviše radosti i uspeha, medalja, nikada niko nije bio kao ženska odbojkaška reprezentacija", rekao je Vučić.

"Sve što možemo daćemo za Pariz. Podići ćemo nagradu na 100.000 evra za zlato, a može se desiti i 200.000. Minimalno će biti 100.000, čekam odgovor iz vlade da li možemo to da izdržimo, 200.000 evra za svaku zlatnu medalju koja dođe iz Pariza", rekao je predsednik Srbije.

Naglasio je da odbojkašice Srbije krase odlike velikih šampiona, da su rođeni pobednici, ne trpe poraz i čekaju i spremaju se za sledeću pobedu.

Tanjug