Sa 23 Grand Slam turnira, Serena je druga najuspješnija teniserka u historiji, iza Australijanke Margaret Court (24).   Foto: Reuters

“Ovo je najteža stvar koju sam ikada mogla zamisliti. Ne želim da se završi, ali, s druge strane, spremna sam da napravim sljedeći korak”, rekla je američka zvijezda u intervjuu za magazin Vogue, prenosi STA.

“Nikada nisam voljela riječ penzija, mnogo mi je draža riječ evolucija. Zato vam mogu reći da će se od sada moja evolucija odvijati izvan teniskih terena, ka stvarima koje su mi važnije”, dodala je Williams za septembarsko izdanje renomiranog časopisa.

Detalje o tome kada će se povući, međutim, nije objavila, ali su američki mediji, uključujući CNBC, pisali da će se to dogoditi nakon Otvorenog prvenstva SAD-a u New Yorku, koje počinje 29. augusta.

Iskusna Amerikanka, koja će 26. septembra napuniti 41 godinu, u karijeri je osvojila 23. Grand Slam titule, sedam puta bila najbolja na Australian openu i Wimbledonu, šest puta slavila na svom domaćem US Openu u New Yorku i tri puta na Roland Garrosu.

Na Olimpijskim igrama osvojila je četiri zlatne medalje, tri u dublu zajedno sa sestrom Venus, a prije deset godina bila je najbolja pojedinačno u Londonu.

Ovih dana mlađa sestra Williams učestvuje na turniru u Torontu, gdje je u ponedjeljak zabilježila prvu pobjedu u posljednjih 430 dana, savladavši Španjolku Nuriju Parrizas-Diaz sa 2:0 u setovima.

FENA