Sarajlija Dino Bajrić pobjednik je sedmih Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu, održanih danas u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj potencijala grada Jajca.    Foto: AA

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik je sedmih Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu, održanih u subotu u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj potencijala grada Jajca.

Ni kiša koja je padala u Jajcu nije spriječila brojne građane da dođu do vodopada i uživaju u skakačkom umijeću i vještinama ukupno 12 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Skakači u Jajcu su se takmičili u stilu "lasta", a prvi je skakao Danko Dangubić. Nakon prve serije skokova Evlad Krnić i Dino Bajrić imali su jednak broj bordova, po 29,5 poena. Ipak, Bajrić je bio fantastičan u drugoj seriji osvojivši ukupno pet desetki što mu je donijelo pobjedu.

U revijalnom dijelu sa skakaonice jednog od najljepših vodopada u Evropi skakali su Vladan Popović, Sanel Duvnjak, Senad Durdžić i Sanjin Zejnilagić koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji.

Visok blizu 22 metra, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu jedan je od najljepših na svijetu, a nalazi se u samom centru grada, što ga čini jedinstvenim.

TRT Balkan / agencije