Dončić je u posljednjoj utakmici oborio i lični rekord karijere kada su u pitanju poeni postignuti u jednom meču, a ranije je najviše ubacio 51 poen.     Foto: Reuters

Slovenski košarkaš Dallasa i jedan od najboljih evropskih i svjetskih košarkaša Luka Dončić ušao je u historiju NBA lige kao prvi košarkaš koji je u jednom meču postigao 60 poena uz 21 skok i 10 asistencija.

Dallas Mavericksi su u produžecima savladali New York Knickse sa 126-121 uz historijski "tripl-double" učinak slovenske zvijezde Luke Dončića.

Mavericksi su tako zabilježili četvrtu uzastopnu i ukupno 19. pobjedu sezone, a prije svega zahvaljujući slovenskom "maestru" Dončiću koji je imao nevjerovatnu statistiku i postao prvi igrač u historiji NBA lige koji je postigao "tripl-dabl" sa više od 60 poena i više od 20 skokova uz 10 asistencija.

Dončić je u posljednjoj utakmici oborio i lični rekord karijere kada su u pitanju poeni postignuti u jednom meču, a ranije je najviše ubacio 51 poen.

Istovremeno je oborio klupski rekord u vlasništvu Dirka Nowitzkog koji je postigao 53 poena u utakmici protiv Houston Rocketsa 2004. godine.

TRT Balkan / agencije