Karlović se na ATP listi prvi put pojavio 1997, a više od četvrt stoljeća držao se u društvu najboljih svjetskih tenisera.     Foto: Reuters Archive

Iskusni hrvatski teniser Ivo Karlović (44) objavio je na društvenim mrežama da se oprašta od aktivnog igranja nakon što je svoj zadnji turnirski meč odigrao 2021. godine.

"Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati", rekao je.

Karlović, poznat kao "Doktor Ivo" ili "Div sa Šalate" svoj zadnji meč je odigrao 2021. godine u kvalifikacijama za Indian Wells kada je u drugom kolu izgubio od Kolumbijca Emilija Gomeza u dva seta.

Karlović se na ATP listi prvi put pojavio 1997, a više od četvrt stoljeća držao se u društvu najboljih svjetskih tenisera. Najviši ranking dosegao je 2008. kada je držao 14. mjesto, a ukupno je 44 sedmice proveo među 20 najboljih.

Njegov najbolji Grand Slam nastup u pojedinačnoj konkurenciji bio je na Wimbledonu 2009. godine, kada se plasirao u četvrtfinale. Osvojio je Davis Cup 2005. godine s Hrvatskom kada je pobijedila Slovačku u finalu.

TRT Balkan / agencije