Iz Vijeća ministara BiH navode da se odlukom odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje.            Foto: AA

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u četvrtak je na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

Iz Vijeća ministara BiH navode da se odlukom odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Vijeće ministara donijelo je i odluku o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu finansiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM.

Predmetnom odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite.

TRT Balkan / agencije