Nevrijeme opet zahvatilo region: Vjetar lomio stabla, grad u više područja

Nevrijeme opet zahvatilo region: Vjetar lomio stabla, grad u više područja

Superćelijska oluja pogodila je oko 19:45 Novi Sad (Srbija) i ponovo prouzrokovala veliku štetu.
Nevrijeme je danas krenulo iz Italije, a zatim je preko Slovenije i Hrvatske došlo u Bosnu i Hercegovinu, nakon koje je zahvatilo i Srbiju.     Foto: AA

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je u popodnevnim satima sjever Bosne i Hercegovine, a u Banjaluci je vjetar srušio nekoliko stabala i grana.

U Prijedoru, Novom Gradu i drugim gradovima padao je grad, a zbog jakog vjetar zabilježeni su i nestanci struje.

Nevrijeme je danas krenulo iz Italije, a zatim je preko Slovenije i Hrvatske došlo u Bosnu i Hercegovinu, nakon koje je zahvatilo i Srbiju.

U Zagrebu je vjetar polomio stabla i izazvao haos u prometu, a slično stanje je bilo i u drugim hrvatskim županijama. U Istri je povrijeđeno pet osoba.

Superćelijska oluja pogodila je oko 19:45 Novi Sad i ponovo prouzrokovala veliku štetu.

I u gradu i u okolnim naseljima olujni vjetar velike siline nosio je krovove, rušio i lomio drveće, te rušio konstrukcije. Pola sata prvog naleta, superćelijska oluja zakrčila je drumove raznim šutom koji je ostavila na svom pohodu. Pošto se još nije smirila, teško je utvrditi razmjere štete, iako mnogi tvrde da je po intenzitetu bila jača nego ona prije dva dana koja je u Novom Sadu i okolini isto prouzrokovala veliku štetu na objektima i oštetila veliki broj stabala.

TRT Balkan / agencije