Turskog ambasadora danas je primio i ministar odbrane Kosova Armend Mehaj.           Foto: AA

Komandat bezbednosnih snaga Kosova Bashkim Jashari sastao se sa novim ambasadorom Republike Turkiye Sabri Tunc Angilijem.

Komandant Jashari je poželeo ambasadoru Angiliju dobrodošlicu i uspeh u radu, te mu se zahvalio na doprinosu Turkiye kontinuiranoj podršci Republici Kosovo i kosovskim bezbedonosnim snagama. On je još jednom izrazio svoje iskreno saučešće za žrtve i pogođene katastrofalnim zemljotresom u u Turkiye, saopšteno je iz KBS-a.

Ambasador Angili se zahvalio KBS-u i generalu Jasharu na brzom odgovoru u podršci turskim vlastima nakon zemljotresa u jugoistočnom delu Turkiye, ceneći žrtvu i profesionalizam pripadnika KBS-a u spasavanju života ljudi.

Ambasador je zvanično uručio pismo zahvalnosti generalu Jashariju i založio se za blisku saradnju Kosova i Turkiye.

Za podršku u koordinaciji operacije kontingenta KBS-a, u operaciji traganja i spasavanja u Turkiye, general Jashari je izrazio zahvalnost vojnom atašeu Turkiye na Kosovu, pukovniku Akifu Kahramanu i njegovom pomoćniku Guneyu Kupi.

Turskog ambasadora danas je primio i ministar odbrane Kosova Armend Mehaj.

Kontingent od 39 pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga učestvovao je u potrazi i spasavanju nakon razornog zemljotresa u Turkiye. Kosovski vojnici su uspeli da iz ruševina izvuku četiri žive osobe.

U ekipi KBS-a su bili specijalisti urbane potrage i spasavanja, kao i timovi hitne medicinske pomoći i jedinice pasa tragača.

TRT Balkan / agencije