"Izložba obuhvaća samo fotografije zabilježene na Bosporu ili nedaleko od njega", naglasio je Vujnovac.      Foto: AA

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva (HTUP) upriličila je izložbu fotografija "U Stambolu, na Bosporu“ fotografa i putopisca Damira Vujnovca koji je objektivom zabilježio motiv Bospora u više navrata i iz različitih kuteva na svojim brojnim putovanjima u Turkiye.

U prostorijama Hrvatsko-turske udruga prijateljstva (HTUP) okupilo se više desetaka posjetitelja na izložbi 25 fotografija nastalih na autorovim putovanjima u Istanbul.

Predsjednik HTUP-a Goran Beus Richembergh istaknuo je na otvorenju izložbe važnost Istanbula kao kulturnog, gospodarskog i turističkog središta Turkiye te kao omiljene destinacije brojnih posjetitelja sa zapada, pa tako i Hrvata.

"Damir Vujnovac nije obični putnik i turist, ali nije ni profesionalni, umjetnički fotograf. Ono što on bilježi su igra, kontrasti i neobični, ali svakodnevni detalji grada“, izjavio je Richembergh.

Damir Vujnovac, putopisac, fotograf i član HTUP-a, Turkiye i Istanbul na svojim putovanjima prema Bliskom istoku posjetio je puno puta, a tada su nastale i njegove fotografije, u periodu od 2015. godine do danas.

"Izložba obuhvaća samo fotografije zabilježene na Bosporu ili nedaleko od njega", naglasio je Vujnovac.

"Dozvolio sam Turkiye da me iznenadi i da je zavolim“, rekao je.

Vujnovac je do sada izdao dvije putopisne knjige za djecu, a još dvije slične knjige bit će objavljene tijekom ove godine, najavio je autor.

Okupljene su pozdravili i predstavnici turskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Turskog kulturnog centra "Yunus Emre" u Zagrebu te hrvatskog Ministarstva kulture i medija.

TRT Balkan / agencije