Demokrate neće ulaziti u DPS-URA-SNP kombinatorike, navodi se u saopćenju Predsjedništva Demokratske Crne Gore.     Foto: AA

U parlamentu je u petak navečer glasovima zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Prave i ujedinjene Crne Gore izglasano nepovjerenje Vladi premijera Dritana Abazovića.

Iz Demokrata su saopćili da kompletan sastav Predsjedništva te stranke jednoglasno i snažno podržava odluku njihovog Kluba zastupnika da glasa za nepovjerenje Vladi.

“Predsjedništvo Demokrata ostavilo je mogućnost predsjedniku Vlade da do trenutka glasanja dostavi usaglašenu pisanu strukturu Vlade sa potpisima 32 poslanika ili podnese ostavku”, navodi se u saopćenju.

Iz Demokrata su kazali da se, kako to nije učinjeno, akt Kluba zastupnika smatra jedinim mogućim da zaustavi dalji sunovrat države sa Vladom DPS-a nastalom izdajom izborne volje građana Crne Gore, jer bi sve drugo značilo ulazak u zonu političkog blefiranja i varanja, gdje Demokratama nikada nije bilo mjesto.

“Predsjedništvo Demokrata ocjenjuje da već u subotu mogu početi pregovori o formiranju nove vlade na osnovu izborne volje građana od 30. augusta 2020. godine. Za razliku od njih, Demokrate neće ulaziti u DPS-URA-SNP kombinatorike”, zaključuje se u saopćenju.

MINA