Na sastanku je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju.    Foto: AA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i poručio da "Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vekovno bratstvo", dok je Lavrov obećao podršku Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, Vulin je rekao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i "nije postala deo antiruske histerije".

On je izrazio zahvalnost Rusiji zbog doslednog poštovanja suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanja nezavisnosti Kosova, navodi se, prenoseći da je Lavrov rekao kako će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

"Vulin je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom", navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Vulin je dodao i da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, a da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje. On je izrazio žaljenje što je ruskom ministru onemogućena poseta Beogradu u junu i ocenio da su tada prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju.

TRT Balkan / agencije