Pič je zahvalio Vučiću na posvećenosti dijalogu Beograda i Prištine i podržao evropske aspiracije Srbije.     Foto: AA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije Stjuartom Pičom o aktuelnim svetskim i regionalnim temama, dijalogu Beograda i Prištine i odnosima dve zemlje.

Pič je zahvalio Vučiću na posvećenosti dijalogu Beograda i Prištine i podržao evropske aspiracije Srbije, naglasivši da je neophodno dalje unapređenje ljudskih prava i rad na reformama u različitim oblastima, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da Srbija insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, posebno za Srbe na Kosovu i da ulaže velike napore za postizanje održivog dijaloga sa Prištinom i kompromisa, bez nametnutih rešenja.

Pič je govoreći o aktuelnoj energetskoj krizi rekao da je Velika Britanija spremna na saradnju sa Srbijom u oblasti energetske bezbednosti i njenom unapređenju.

Vučić je rekao da se ove godine navršava 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje i da je Srbija opredeljena za intenziviranje srpsko-britanske saradnje, posebno ekonomske, u kojoj ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti.

TRT Balkan / agencije