Vučić poručio da će Vladu činiti 55 odsto žena sa kvote SNS-a.      Foto: Reuters

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić saopćio je sastav nove Vlade Srbije na čelu koje kao premijerka ostaje Ana Brnabić.

Vučić se obratio javnosti nakon sjednice Predsjedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) te je kazao da će Vladu činiti 55 odsto žena sa kvote SNS-a, a da u njoj neće biti Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović i Branislav Nedimović, prenose srbijanski mediji.

“Svi ti ljudi, koji neće biti sada u Vladi, od Jadranke Joksimović do mnogih drugih, nastaviće da rade za našu stranku“, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je potom i pročitao imena koja su ušla u sastav nove Vlade Srbije.

“Predsjednica Vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti zamjenik predsjednika i ministar vanjskih poslova, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane biće Miloš Vučević. Potpredsjednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i vanjske trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvjete Branko Ružić, ministar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić“, rekao je Vučić.

Dodao je da su ostala nepopunjena mjesta ministra za telekomunikacije i informisanje, ministra za javna ulaganja i mjesta ministara bez portfelja.

TRT Balkan / agencije