Crna Gora: Miodrag Lekić kandidat za mandatara za sastav nove vlade

Crna Gora: Miodrag Lekić kandidat za mandatara za sastav nove vlade

Miodrag Lekić je aktuelni lider DEMOS-a i predsjednički kandidat na izborima 2013. godine.
Miodrag Lekić je aktuelni lider DEMOS-a i predsjednički kandidat na izborima 2013. godine.    Foto: Reuters

Partije pobjednice parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2020. godine, uslovno su dogovorile prijedlog da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić, lider DEMOS-a.

Na današnjem sastanku Demokratskog fronta, Demokrata, GP URA-e, Radničke partije, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, postignuta je uslovna saglasnost da Lekić bude mandatar.

Miodrag Lekić je aktuelni lider DEMOS-a i predsjednički kandidat na izborima 2013. godine.
Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da je najvažnija današnja vijest da 41 poslanik parlamentarne većine ima samo jednog kandidata za mandatara, a to je Miodrag Lekić.

"Svi smo mu dali podršku i dogovorili se da obavijestimo predsjednika Crne Gore da da mandat Lekiću. A ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan, mi očekujemo do ponoći da je novi mandatar Miodrag Lekić", poručio je Mandić.

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA izjasnilo se danas da je ovoj partiji prihvatljivo da Lekić bude mandatar za sastav nove Vlade, da se Vlada podijeli po principu "pola-pola" i "zlatni glas" mandatara, a da sektor bezbjednosti pokrivaju kadrovi koalicije "Crno na bijelo". Ipak, iz ove partije su odbili da stave potpise na dokument da Lekić bude mandatar, kako su rekli "dok se ne postigne cijeli dogovor".

Rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika, ističe večeras u ponoć.

TRT Balkan / agencije