Komentarišući napad, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je na mreži X da su napori spašavanja u Krivijom Rihu završeni.       Foto: Reuters

Najmanje četiri osobe su poginule, a 43 povrijeđene u ruskom raketnom napadu na grad Krivij Rih u regiji Dnjepropetrovsk na jugoistoku Ukrajine, rekao je lokalni zvaničnik u srijedu.

“Žena povrijeđena u napadu na Krivij Rih preminula je tokom noći u bolnici. Ukupno su četiri osobe umrle, a 43 su povrijeđene”, rekao je guverner Dnjepropetrovska Serhij Lisak.

Istakao je da je među povrijeđenima 12 djece, a da je 20 povrijeđenih ostalo u medicinskim ustanovama.

"U gradu je oštećeno više od 20 zgrada, po dva vrtića i škole, preduzeće, administrativna zgrada, prodavnica i magacin", dodao je guverner.

Komentarišući napad, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je na mreži X da su napori spašavanja u Krivijom Rihu završeni.

“Svakodnevno su naši gradovi i sela izloženi ovakvim napadima. Ukrajina svaki dan gubi ljude zbog ruskog zla. I ne može biti pauze u podršci za dan, sedmicu, a kamoli mjesece, kada je u pitanju zaštita života i jednostavno spašavanje ljudi od terora", naveo je Zelenski.

Prema procjenama Ujedinjenih nacija, u ratu Rusije i Ukrajine, koji je krajem prošlog mjeseca ušao u treću godinu, ubijeno je najmanje 10.500 civila, a povrijeđeno više od 19.800.

TRT Balkan / agencije