Izraelska okupacija počinila je sedam masakra nad porodicama u Pojasu Gaze, u kojima su 63 osobe ubijene i 112 povrijeđeno tokom protekla 24 sata.     Foto: AA

Najmanje 63 Palestinca su ubijena, a 112 povrijeđeno u posljednja 24 sata dok za genocid optuženi Izrael nastavlja napad na opkoljeni Pojas Gaze, saopšteno je u subotu iz Ministarstvo zdravlja te teritorije.

„Izraelska okupacija počinila je sedam masakra nad porodicama u Pojasu Gaze, u kojima su 63 osobe ubijene i 112 povrijeđeno tokom protekla 24 sata“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kršeći privremenu presudu Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja svoju ofanzivu na Pojas Gaze, gdje su prema palestinskim zdravstvenim vlastima od 7. oktobra ubijena najmanje 31.553 Palestinca, uglavnom žene i djeca, a 73.546 je povrijeđeno.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

TRT Balkan / agencije