Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen doputovala je u Sarajevo u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.     Foto: Fena

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen doputovala je u Sarajevo u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekala ju je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

”Važna službena posjeta za našu državu. Evropska unija je naš ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku“, saopćila je Turković.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen boravi u posjeti Bosni i Hercegovini u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu.

Von der Layen se po dolasku u glavni grad BiH sastala s članovima Predsjedništva BiH, nakon čega je planirano da zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom svečano otvori novoizgrađeni tunel Ivan na Koridoru Vc.

Posjeta se odvija u kontekstu nedavne preporuke Evropske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost BiH u Evropskoj uniji.

TRT Balkan / agencije