Nina od prodaje krofni prikupila blizu 13.000 eura za lečenje svog oca

Nina od prodaje krofni prikupila blizu 13.000 eura za lečenje svog oca

Na hiljade građana jučer se odazvalo pozivu da kupi krofne od Nine na Trgu slobode.
Oglasio se i ministar finansija Srbije Siniša Mali koji je takođe obećao pomoć države porodici Ninković.         Foto: AA

Tokom jučeranje akcije prodaje krofni i prikupljanja novca za lečenje oca jedanaestogodišnje Nine Ninković, za svega tri sata prikupljeno je više od milion i po dinara, odnosno nešto manje od 13.000 eura, saopštio je novosadski tim organizacije “Kreni-promeni“ koji je pomogao u organizaciji jučerašnje humanitarne prodajne akcije u centru Novog Sada.

Na hiljade građana jučer se odazvalo pozivu da kupi krofne od Nine na Trgu slobode i tako donira novac za lečenje njenog oca Zorana na klinici u Moskvi od teškog oblika autoimune bolesti oka koja mu je ugrozila život. Takođe, veliki broj ljudi iz svih krajeva države i regiona pravio je krofne i donirao ih za jučerašnju akciju.

Stevan Babić, koordinator tima “Kreni-promeni“ u Novom Sadu izneo je podatak da je milion i po dinara prikupljeno samo juče, ne računajući uplate koje su stigle putem SMS donacija i uplata na bankovni račun porodice Ninković “što je dovoljno da Ninin tata ode, za početak, na pregled u Moskvu“.

“Tek nakon obavljenih pregleda u Moskvi moći će da se utvrdi tačna cifra koja je potrebna za kompletno lečenje. Akcija sakupljanja novca za lečenje će se nastaviti, a o svim daljim aktivnostima bićemo informisani preko Instagram profila porodice Ninković“, naveo je Babić.

Da je prikupljeno dovoljno novca za odlazak u Moskvu juče potvrdila je i Zoranova supruga Nataša Ninković koja je napomenula da će i Nina biti s ocem na putu. Tom prilikom se zahvalila svima koji su proteklih dana, podstaknuti gestom njene ćerke da prodaje krofne kako bi pomogla u sakupljanju novca za troškove lečenja svog oca, na različite načine dali doprinos u obezbeđivanju neophodnog novca da Zoran ode na specijalističku očnu kliniku u Moskvi radi dijagnostikovanja i daljeg lečenja.

Juče se oglasio i ministar finansija Srbije Siniša Mali koji je takođe obećao pomoć države porodici Ninković.

TRT Balkan / agencije