Kosovski premijer je podsetio da je srbijanski predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana javno zapretio Kosovu rekavši da će “Srbija sačekati najbolji mogući trenutak i iskoristiću priliku da delujem”.      Foto: Reuters

Kosovski premijer Albin Kurti optužio je zvanični Beograd da namerno provocira vežbama Vojske Srbije u blizini granice s Kosovom.

Kurti je kasno sinoć na Facabooku objavio video na kom se vidi kretanje specijalizovane jedinice Vojske Srbije uz kosovsku granicu.

“Na samo nekoliko metara od granice s Kosovom, kod sela Banje u Zubinom Potoku, tokom dana primećene su specijalizovane jedinice Vojske Srbije. Slična kretanja zabeležena su i u selu Oslare u Bujanovcu, u blizini granice s Kosovom”, napisao je Kurti.

Kosovski premijer je podsetio da je srbijanski predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana javno zapretio Kosovu rekavši da će “Srbija sačekati najbolji mogući trenutak i iskoristiću priliku da delujem”.

“Svesni smo da Vojska Srbije izvodi redovne vežbe i da ih koriste kao izgovor za namerne provokacije u blizini granice s Kosovom. Pažljivo pratimo da li će pokušati da pređu granicu, jer nije normalan ovakav prilaz njihovih vojnih vozila”, naglasio je Kurti.

TRT Balkan / agencije