Abazović i Rama u posjeti razorenog grada Borodianka.     Foto: Twitter/Dritan Abazović


Premijer Crne Gore Dritan Abazović, zajedno s albanskim kolegom Edijem Ramom, stigao je danas u Kijev, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog, javlja Anadolu Agency (AA).

"Stigli smo u Kijev sa Edi Ramom da pružimo iskrenu podršku Ukrajini i njenim građanima u odbrani prava na slobodu. Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi", napisao je Abazović na Twitteru.

Iz ukrajinskog grada Irpin, gdje su građani dominantno napustili svoje domove, Abazović je poručio da je infrastruktura grada uništena.

On je naveo da su odmah nakon dolaska posjetili Borođanku, grad koji je razoren na početku invazije, prenosi MINA.

"Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Zajedno sa Edijem Ramom molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine", poručio je Abazović.

S Abazovićem su u Kijev stigli i savjetnik Đorđe Radulović i šefica Kabineta Ana Rašović.

Crnogorski premijer će se tokom dana sastati s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a planiran je i niz sastanaka s drugim ukrajinskim zvaničnicima.

Predsjednik Vlade Crne Gore je prihvatio poziv Zelenskog da posjeti glavni grad Ukrajine nakon telefonskog razgovora koji su imali prošle sedmice.

TRT Balkan / agencije