U izbjegličkom kampu na Zapadnoj obali ubijeno najmanje šest Palestinaca

U izbjegličkom kampu na Zapadnoj obali ubijeno najmanje šest Palestinaca

Palestinsko ministarstvo zdravlja objavilo je da je od 7. oktobra na Zapadnoj obali ubijen 271 Palestinac.
"Izraelska vojska blokira timove Crvenog polumjeseca u pružanju medicinske pomoći u kampu", dodaje se u saopštenju.           Foto: AA

Najmanje šest Palestinaca ubijeno je u petak u pucnjavi izraelske vojske u izbjegličkom kampu Al-Far'a na sjeveroistoku Zapadne obale.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je šest Palestinaca ubijeno, a da su mnogi drugi ranjeni u izbjegličkom kampu Al-Far'a u blizini Tubasa.

Dodaje se da je broj Palestinaca koje je izraelska vojska ubila na Zapadnoj obali od 7. oktobra sada 271, dok ih je 3.250 povrijeđeno.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopštilo je da su njihovi timovi prijavili brojne povrijeđene u izbjegličkom kampu Al-Far'a.

"Izraelska vojska blokira timove Crvenog polumjeseca u pružanju medicinske pomoći u kampu", dodaje se u saopštenju.

Očevici su rekli za Anadolu da je velika izraelska vojna snaga upala u izbjeglički kamp Al-Far'a i izvršila racije na palestinske kuće, što je dovelo do sukoba s desetinama Palestinaca.

Tenzije su porasle širom Zapadne obale tokom izraelske vojne ofanzive na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Najmanje 17.177 Palestinaca je ubijeno, a više od 46.000 povrijeđeno u nemilosrdnim vazdušnim i kopnenim napadima na Gazu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

TRT Balkan / agencije