"Zbog oštećenja opreme u Odesi i regiji Odesa, elektroprivreda je bila primorana da produži periode ograničenja potrošnje", naveo je operater.          Foto: AA

Najmanje 18 osoba je povrijeđeno u glavnom gradu Ukrajine Kijevu i gradu Mikolajevu zbog ruskih vazdušnih napada tokom noći, saopštili su zvaničnici.

"Sedam povrijeđenih u okrugu Pečersk. Dvoje je hospitalizovano. Ostalima su ljekari ukazali pomoć na licu mjesta. Spasioci nastavljaju da raščišćavaju ruševine", naveo je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Ranije je ukrajinski operater elektroenergetske mreže Ukrenergo saopštio da je hitno isključio struju u jugozapadnoj regiji Odesa nakon što su dvije trafostanice napali ruski dronovi preko noći.

"Zbog oštećenja opreme u Odesi i regiji Odesa, elektroprivreda je bila primorana da produži periode ograničenja potrošnje", naveo je operater.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je osam od devet dronova koje je lansirala Rusija sa poluostrva Krim, koje je Moskva ilegalno anektirala 2014. godine, oboreno iznad oblasti Odesa i Mikolajiv.

Nikola Olesščuk, komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, kasnije je naveo i da je vazdušna odbrana oborila dvije balističke rakete takođe lansirane sa Krima.

U međuvremenu, guverner Mikolajeva Vitalij Kim rekao je da je 11 osoba povrijeđeno nakon što je dron pao i izazvao požar u stambenoj zgradi u administrativnom centru regiona.

TRT Balkan / agencije