Piloti su preživjeli pad aviona aktiviranjem katapulta.     Foto: Reuters

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 19 je povrijeđeno nakon što se bombarder Su-34 tokom trenažnog leta srušio u stambeno naselje u ruskom gradu Jejsku, prenosi novinska agencija Interfax.

Ministarstvo odbrane Rusije saopćilo je da se jedan od motora letjelice zapalio nakon polijetanja sa aerodroma u Južnom vojnom okrugu Rusije.

U saopćenju se navodi da je avion pao između zgrada u Jejsku u Krasnodarskoj regiji te da je na mjestu pada izbio požar.

Piloti su preživjeli pad aviona aktiviranjem katapulta, a na mjestu nesreće angažirane su brojne vatrogasne i spasilačke službe.

Zvaničnici Ministarstva za vanredne situacije Krasnodarske regije saopćili su da su u nesreći poginulo najmanje 13 osoba, a da je povrijeđeno još najmanje 19 ljudi.

Regionalna hitna služba objavila je da se devetospratna stambena zgrada zapalila od avionskog goriva koje je iscurilo i da je oštećeno 17 stanova.

U međuvremenu, Kremlj je saopštio da je ruski predsjednik Vladimir Putin dobio hitne izvještaje nekoliko ministara i guvernera Krasnodarske regije.

Kako se navodi u saopštenju Kremlja, Putin je dao instrukcije najvišim zvaničnicima da odu na mjesto nesreće kako bi lično kontrolisali situaciju i rješavali probleme.

TRT Balkan / agencije