"Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova“, prenio je Vučić šefu italijanske diplomatije Tajaniju.    Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Italije Antonijom Tajanijem.

U saopćenju iz Ureda predsjednika Srbije navedeno je da je Vučić italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu. On je rekao da će se Srbija, kao i do sada, "ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredjeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama".

"Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova“, prenio je Vučić šefu italijanske diplomatije Tajaniju.

Ministar Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos. On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.

Vučić je čestitao ministru Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsjednik Evropskog parlamenta. Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.

TRT Balkan / agencije