Protest u Novom Sadu nastavljen blokadom Bulevara Mihajla Pupina.     Foto: Tanjug

Jedan od predstavnika poljoprivrednika, Radoslav Adamović, rekao je da su posebno nezadovoljni time što ponuda za otkup suncokreta nije uvećana, već je i dalje reč o 535 eura plus PDV, iako su poljoprivrednici tražili 700 eura po toni.

Tako je protest u Novom Sadu nastavljen blokadom Bulevara Mihajla Pupina.

I poljoprivrednici iz Rače su takođe nezadovoljni ishodom pregovora sa premijerkom i nastavljaju sa blokadom glavne ulice ispred zgrade Opštine.

Jedan od poljoprivrednika iz Rače, Milan Milošević, rekao je da su u komunikaciji sa kolegama iz Novog Sada, i da su pozvali i druge poljoprivrednike iz svog kraja da im se pridruže.

"Ostajemo ovdje cijele noći, a sutra ćemo vidjeti šta dalje, da li ćemo svi za Beograd" - rekao je Milan Milošević, ratar iz Rače.

Inače, Vlada Srbije danas je ukinula zabranu izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i rekordnih površina pod zasadom suncokreta.

Poljoprivrednici zahtijevaju subvencije goriva i slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, otkupnu cijenu suncokreta od 700 eura po toni, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mlijeko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo. Oni insistiraju i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Tanjug