Nina je zasluženo postala junakinja nacije i uzor svim građanima.           Foto: AA

Nina Ninković (12), učenica šestog razreda Osnovne škole "Miroslav Antić" u Novom Sadu, ljetos je podigla Srbiju na noge kada je odlučila da u svojoj ulici, prodajom maminih i bakinih krofni, skupi novac za liječenje svog oca Zorana. Ovih dana Srbija se podsjetila njenog gesta kada joj je dodijeljeno "Svjedočanstvo o dobroti".

Nina, tada 11-godišnja djevojčica, odlučila se za prodaju krofni kako bi prikupila novac za očevu terapiju.

Nina je svoju humanitarnu akciju započela u svojoj ulici u Novom Sadu. Prodavala je krofne koje su napravili njeni roditelji i bake. Ali ova priča nije ostala samo lokalna. Ljudi iz raznih dijelova regije i svijeta počeli su dolaziti kako bi podržali malu junakinju.

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se od Srpskog filantropskog foruma na Nacionalni dan davanja, koji je nedavno proslavljen. Djevojčica je zasluženo postala junakinja nacije i uzor svim građanima.

Nina je, nakon što je primila priznanje, ponosno izjavila: "Ja mog tatu volim najviše na svijetu i srcem sam izašla da prodajem krofnice. Zbog toga sam veoma sretna. Najveća sreća je u pomaganju onima koji su u nevolji."

TRT Balkan