Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora.     Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović u okviru zvanične posjete sastala se u Budimpešti s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za dalje jačanje privredne, kao i drugih vidova saradnje, navedeno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanović se zahvalila Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu eurointegracija, kao i na značajnim projektima Vlade Mađarske u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u entitetu Republika Srpska.

Također, Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u oktobru prošle godine.

TRT Balkan / agencije