U utorak kasno naveče, izraelska vojska naredila je svim raseljenim Palestincima da napuste bolnicu i dozvolila medicinskom osoblju i pacijentima da ostanu.     Foto: AA

U opkoljenoj bolnici u Khan Younisu, u južnom Pojasu Gaze, tri Palestinca su ubili snajperisti izraelske vojske, saopštilo je u srijedu palestinsko Ministarstvo zdravlja, javlja Anadolu.

"Od sinoć su tri osobe su ubijene, a deset ih je ranjeno u medicinskom kompleksu Nasser u Khan Younisu mecima izraelskih snajperista", rekao je Ashraf al-Qudra, portparol Ministarstva zdravlja.

U utorak kasno naveče, izraelska vojska naredila je svim raseljenim Palestincima da napuste bolnicu i dozvolila medicinskom osoblju i pacijentima da ostanu.

Međutim, prema izjavama očevidaca, izraelska vojska i dalje puca na one koji pokušavaju napustiti bolnicu.

Ministarstvo zdravlja u Gazi je u utorak saopštilo da je nekoliko Palestinaca ubila izraelska vojska dok su pokušavali izaći iz bolnice Nasser.

Izrael je pokrenuo kopnenu ofanzivu na Khan Younis 22. januara. Stanovnici grada su od tada bježali pred intenzivnim izraelskim bombardiranjem, ostavljajući sve za sobom.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Međutim, izraelske snage i dalje nastavljaju s napadima na Pojas Gaze.

U napadima za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijena su 28.473 Palestinca, a ranjeno ih je 68.146.

TRT Balkan / agencije