Gotovo 500.000 mjesečnih čitalaca časopisa glasalo je o uslugama vezanim za putovanja koje su dobili, destinacijama i hotelima koje su posjetili, aviokompanijama s kojima su putovali i putovanjima na krstarenju na osnovu svojih stvarnih iskustava.     Foto: AA

Aerodrom Istanbul proglašen je za „najbolji aerodrom na svijetu“ od čitalaca vodećeg američkog turističkog časopisa Global Traveler.

Mega vazdušno čvorište također je izabrano za „najbolji aerodrom u Evropi“, čime je dodatno učvrstio svoju poziciju lidera u globalnoj avijaciji, navodi se u saopštenju od ponedjeljka.

Aerodrom Istanbul također je osvojio nagrade „aerodrom s najboljom hranom i pićem“, „najbolje iskustvo kupovine na aerodromu“ i „aerodrom koji nudi najbolje iskustvo bez carinske kupovine u Evropi“.

Gotovo 500.000 mjesečnih čitalaca časopisa glasalo je o uslugama vezanim za putovanja koje su dobili, destinacijama i hotelima koje su posjetili, aviokompanijama s kojima su putovali i putovanjima na krstarenju na osnovu svojih stvarnih iskustava, navodi se u saopštenju.

Prema istraživanjima, prosječan čitalac obavi 18 domaćih letova godišnje, pri čemu 96% redovno putuje u inostranstvo, a više od 80% boravi u hotelima s četiri i pet zvjezdica više od 80 dana u godini.

„Svjesni smo da je priznanje, ne samo u jednoj, već u pet kategorija od uglednog čitalačkog kruga Global Travellera, visoko cijenjeno postignuće u našoj industriji i dokaz posvećenosti, napornog rada i izvrsnosti koju je pokazao svaki član našeg aerodroma“, rekao je direktor komunikacija aerodroma u Istanbulu Gokhan Sengul.

Ove godine, na 11. dodjeli nagrada „Leisure Lifestyle Awards“, koju je organizirao Global Traveler, Aerodrom Istanbul je po drugi put proglašen za „najbolji aerodrom za transfer“, a na dodjeli nagrada „Wherever Awards“ još jednom je proglašen za „najbolji međunarodni aerodrom prilagođen porodici“.

TRT Balkan