Direktor Saygili je izrazio zahvalnost na gostoprimstvu na Kosovu, ističući da će Turkiye nastaviti da podržava Kosovo svim svojim kapacitetima.      Foto: AA

Zamenik ministra inostranih poslova i dijaspore Kosova Kreshik Ahmeti sastao se danas sa generalnim direktorom za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Turkiye, ambasadorom Ilhanom Saygilijem.

Dvojica diplomata su razgovarala o produbljivanju odličnih odnosa između dve zemlje, sa posebnim akcentom na organizovanje drugih političkih konsultacija tokom ove godine, saradnju u oblasti bezbednosti i odbrane i proces integracije Republike Kosovo u međunarodne organizacije.

Pored toga, na sastanku je bilo reči i o procesu dijaloga između Kosova i Srbije i najnovijim dešavanjima u regionu, saopšteno je iz MIPD-a Kosova.

Direktor Saygili je izrazio zahvalnost na gostoprimstvu na Kosovu, ističući da će Turkiye nastaviti da podržava Kosovo svim svojim kapacitetima.

Zamenik ministra Ahmeti zahvalio se direktoru Saygili na bliskoj i kontinuiranoj saradnji Republike Turkiye sa Republikom Kosovo.

TRT Balkan / agencije