"Netanyahu i ekstremistički elementi poput njega počinitelji su okupacije, etničkog čišćenja i ratnih zločina", rekao je direktor komunikacija Turkiye Fahrettin Altun.   Foto: AA

Kao odgovor na nedavne izjave izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra vanjskih poslova Eli Cohena, koje su bile usmjerene protiv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, turski direktor komunikacija Fahrettin Altun odlučno je odbacio njihove pokušaje da skrenu pozornost s onoga što je nazvao "ratnim zločinima protiv civila".

Altunovu objavu s društvene mreže X prenosimo cjelosti: "Nismo iznenađeni naporima izraelskog premijera i ministra vanjskih poslova da skrenu pozornost s njihovih ratnih zločina protiv civila.

Kao što je izraelska vlada širila dezinformacije o svojim zločinima nad Palestincima, njihovo vodstvo na samom vrhu sada je zauzeto bljuvanjem laži o Turkiye.

Naš predsjednik Erdogan nikada se nije bojao govoriti istinu i tako će se i nastaviti. Cijeli svijet je vidio što izraelska vlada radi u Gazi više od mjesec dana. Nijedna količina dezinformacija ne može sakriti činjenice.

Kao političar koji je svoju karijeru gradio na uništavanju svake šanse za mir desetljećima, Netanyahu očito ne može podnijeti istinu o svom besmislenom ratu protiv palestinskih civila.

Netanyahu i ekstremistički elementi poput njega počinitelji su okupacije, etničkog čišćenja i ratnih zločina. Njima nije u interesu graditi mir u ovoj regiji i nastavit će gurati rat u svakoj prilici.

Svijet mora djelovati sada kako bi pogurao trajni mir iako izraelski političari insistiraju na neprestanom nasilju. Moramo ih lišiti njihovih najgorih instinkata tako što ćemo se ujediniti za pošten i pravedan mir.

Još jednom osuđujemo zločine izraelskih političara nad palestinskim civilima. Već su izgubili na sudu javnog mnijenja. Tu činjenicu ne mogu sakriti napadajući naše vodstvo lažima i klevetama.

Unatoč izraelskim sistemskim ratnohuškačkim i dezinformacijskim kampanjama, ostajemo predani činiti sve što možemo za mir. Turkiye nikada neće napustiti Palestinu", napisao je Altun.

TRT Balkan / agencije