Đaci OŠ "Šehit Abdulah Erkmen" u Ankari ispleli su šalove uz pomoć kanti jogurta za žrtve zemljotresa.     Foto: IHA

Dok je celokupna Turkiye mobilizovana da zaleči rane od zemljotresa koji je pogodio 11 provincija s epicentrom u Kahramanmarasu, učenici koji su učestvovali u akciji “Pravljenje šala uz pomoć kanti“, koju je započela učiteljica Meryem Šimšek, poslali su šalove koje su ispleli kantama od jogurta i pisma koja su napisali preživelima u zemljotresu koji borave u studentskim domovima Pokrajinske uprave omladine i sporta Karaman.

Šimšek, koja je izjavila da su organizovali takav događaj videvši objavu koju je njen prijatelj koji živi u Karamanu podelio na svom nalogu na društvenim mrežama, koja ih je duboko pogodila.

Deca osnovne škole u Ankari isplela šalove za žrtve zemljotresa. Foto: IHA IHA

Kako je učiteljica izjavila: „Od dana kada se zemljotres dogodio, svi smo pokušali da pomognemo našim sugrađanima koji su bili pogođeni zemljotresom i finansijski i moralno.

Kao učiteljica smatrala sam da i moji učenici treba da učestvuju u ovim dobrotvornim aktivnostima. Učenici 2/C razreda osnovne škole Ankara "Polatli Šehit Abdulah Erkmen" želeli su izmamiti osmeh na licima preživelih u zemljotresu pletenjem šalova koristeći kante jogurta, a događaj su nazvali ’Izrada šala pomoću kanti’.

Na taj način su moji učenici kroz rad naučili vrednosti kao što su odgovornost, saradnja, empatija i ljubaznost. Iskreno čestitam učenicima na njihovoj solidarnosti. Nadam se da će pleteni šalovi usrećiti decu koja su preživela zemljotres“.

Šalovi i pisma koja su stigla do devojačkog doma Nefise Sultan u Karamanu podeljeni su žrtvama zemljotresa.

TRT Balkan