Rebrov, koji je nekada dijelio svlačionicu sa Savom Miloševićem, kazao je da je bh. selektor promijenio dosta igrača i strategiju igre reprezentacije BiH.     Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Sergiy Rebrov uoči utakmice polufinala baraža za Evropsko prvenstvo 2024 protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtak uvečer u Zenici kazao je da očekuje vrlo težak meč.

“Za mene nije bitno kako je Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacije. Za ovu utakmicu mogu biti najpripremljeniji i pokazati kako se igra fudbal. Mi smo spremni. Nećemo imati poštovanja prema domaćim igračima, mi se moramo koncentirati samo na našu igru”, kazao je Rebrov na konferenciji za medije.

Rebrov, koji je nekada dijelio svlačionicu sa Savom Miloševićem, kazao je da je bh. selektor promijenio dosta igrača i strategiju igre reprezentacije BiH.

Fudbaler Arsenala Olexander Zinchenko također smatra da protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti lagano.

“Moja očekivanja su da će biti teško. Prije svega kazao bih da imaju odličan tim, iskusne igrače koji će podijeliti svoje znanje s drugima. Svi igrači su mnogo bolji pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem izdanju protiv Bosne i Hercegovine”, rekao je Zinchenko.

Zinchenko ipak nije želio kazati ko je favorit u utakmici u Zenici.

“Nisam neko ko će odlučivati koji je tim bolji. To ću prepustiti vama, novinarima, ali mi prolazimo kroz period kada nam se mijenja generacija u timu. Imamo mladih igrača, ali i iskustva. Dobra je kombinacija u ovom momentu i vjerujem da ovaj tim može ostvariti velike stvari. Lijepo je pričati o promjeni, ali ono čime raspolažemo ćemo pokazati na terenu”, kazao je Zinchenko.

Utakmica polufinala baraža između Bosne i Hercegovine i Ukrajine igraće se 21. marta na stadionu ”Bilino polje” u Zenici.

U slučaju da Bosna i Hercegovina eliminiše Ukrajinu u finalu baraža će igrati protiv Islanda ili Izraela, i to 26. marta na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu. U suprotnom, bh. tim će u istom terminu na “Grbavici“ odigrati prijateljski susret s poraženim iz ogleda Islanđana i Izraelaca.

TRT Balkan / agencije