Za ovogodišnji Novosadski maraton prijavilo se više od 800 takmičara, a u najdužoj trci na 42 kilometara učestvuje više od 100 takmičara.     Foto: AA

Po tradiciji, kao i prethodnih godina, održavaju se i trke za najmlađe učesnike, a najatraktivnija je trka puzećih beba

Sa centralnog novosadskog trga, Trga slobode, danas je startovao 30. Novosadski maraton, koji je i ove godine okupio takmičare i rekreativce iz Srbije i inostranstva, a takmičiće se u više kategorija. Kuriozitet ovogodišnje jubilarne trke jeste što će ovogodišnja trka istovremeno biti i prvenstvo Srbije u maratonu za seniorke i seniore.

Za ovogodišnji Novosadski maraton prijavilo se više od 800 takmičara, a u najdužoj trci na 42 kilometara učestvuje više od 100 takmičara.    Foto: AA

Takmičarima su se pred start trka obratili delegat Atletskog saveza Srbije Goran Čegar i predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović koji su poželeli učesnicima dobru trku.

Predsednica gradskog parlamenta istakla je da po broju učesnika i zbog međunarodnog karaktera ova atletska manifestacija može da stane rame uz rame sa drugim velikim manifestacijama ovakvog tipa u Evropi napominjući da, osim takmičarskog značaja, Novosadski maraton ujedno promoviše i zdrav način života.

Za ovogodišnji Novosadski maraton prijavilo se više od 800 takmičara, a u najdužoj trci na 42 kilometara učestvuje više od 100 takmičara. Po tradiciji, kao i prethodnih godina, održavaju se i trke za najmlađe učesnike, a najatraktivnija je trka puzećih beba na 4,195 metara koja privlači veliku pažnju gledalaca.

TRT Balkan / agencije