To bi bila preventivna aktivnost u cilju očuvanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovni, regionu i EU“, naveo je Zvizdić na društvenoj mreži X.     Foto: AA

„Ponavljam i pozivam, po ko zna koji put, na hitno raspoređivanje EUFOR ili NATO vojnika na područje Brčko distrikta BiH, kao najefikasniji odgovor na Dodikove ratne ideje o secesiji bh. entiteta RS. To bi bila preventivna aktivnost u cilju očuvanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovni, regionu i EU“, naveo je Zvizdić na društvenoj mreži X.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo je dao izjave u kojima prijeti odcjepljenjem ovog entiteta od Bosne i Hercegovine ukoliko visoki predstavnik Christian Schmidt nametne zakon o imovini BiH.

“Ukoliko on (visoki predstavnik Christian Schmidt) kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu – novi finansijski sistem i teritorija pod kontrolom RS. Nećemo sprečavati prolaze i kretnje”, izjavio je Dodik.

TRT Balkan / agencije